Etusivu
Esittely
Ponit
Toiminta
Yhteystiedot
 


Tallilla kasvatetaan monipuolisia ja erityisesti monen värisiä shetlanninponeja loppuliitteellä Mist. Jokainen ponimme kilpailee monipuolisesti ennen jalostuskäyttöä, emme halua jalostaa pois shettiksen yleistä monipuolisuutta, joten emme myöskään tylsistytä ponejamme keskittymällä vain yhteen lajiin. VRL:n palattua panostamme etenkin porrastettuihin, jolloin ponit periyttävät ominaisuuspisteitä jälkeläisilleen.

Perinnöllisyys

Tallimme shetlanninponien värit periytyvät, vaikka ne virtuaalisia ovatkin. Pyrimme käyttämään jalostuksessa etupäässä sellaisia poneja, joiden värit ovat periytyneet fiksusti edes yhden polven. Omille poneillemme valitsemme kuvat sen mukaan minkä värisiä varsoja vanhempien on mahdollista periyttää, ja useammasta vaihtoehdosta toki valitaan se mielenkiintoisemman värinen. Kun meiltä myydään varsa, sen mukana annetaan värivaihtoehdot ja olisi suotavaa että varsa saisi jonkun annetun vaihtoehdon mukaiset kuvat.

Myös luonneominaisuuksen toivotaan periytyvän. Omien poniemme luonteeseen vaikuttaa vanhempien luonne ja toivoisimme että mikäli ostat meiltä varsan, vilkaiset sen vanhempien luonteita ennen oman kirjoittamista. Mitään orjallista noudattamista ei edellytetä sillä luonteeseen vaikuttaa moni muukin kuin perimä, mutta kahden temperamentikkaan ponin varsasta ei välttämättä tule ihan tossukkaa.

Kasvattajan vastuu

Suvusta katoavat linkit ovat ärsyttäviä! Me takaamme sen, että jokaisen meiltä lähtevän ponin vanhempien sivut pysyvät tallessa jossakin. Vaikka joskus tämä domain poistuisikin käytöstä, sitä ennen siirrän sivut muualle ja ilmoitan siirrosta.

Pyrimme myös tallettamaan kaikkien jalostuksessa käyttämiemme ei-omien ponien ja niiden sukulaisten perustiedot itsellemme siltä varalta että niiden omat sivut katoavat. Tällätavalla sukutauluihin jää aina jotain linkitettävää. Tämä lupaus ei tietysti voi koskea niitä, jotka ovat jo ennen tallin perustamista kadonneet esimerkiksi hyvin pitkistä ja/tai vanhoista suvuista.

Takaamme myös sen, että niin kauan kuin talli on olemassa, kasvattejamme saa palauttaa meille. Jos olet ostanut meidän kasvattimme, ja haluat luopua siitä, sen voi aina palauttaa meille. Voit toki itse vapaasti myydä ponin eteenpäin, mutta jos et tahdo asiaa itse hoitaa, hoidamme sen mielellämme puolestasi! Senkin me takaamme, että koskaan emme kasvattia ota takaisin omistajan tahtomatta! Meiltä on siis turvallista ostaa poneja myös hitaampitempoiseen harrastamiseen.

Myyntiehdot

Meillä ei harrasteta järkyttäviä omistukseen liittyviä ehtoja; kun omistajanvaihdos on tehty, se on pysyvä eikä meillä ole sen jälkeen kasvatin elämään mitään sanomista. Me emme siis karhua kasvattejamme takaisin missään tilanteessa. Kun poni on myyty, uusi omistaja on siitä täysin vastuussa ja vapaa tekemään sen kanssa mitä tahtoo. Ponin myymiselle meillä on kuitenkin muutamia ehtoja.

  • Emme myy selvästi keskeneräisille talleille.
  • Ponin sivut tulisi ilmoittaa meille viikon sisällä myyntitilanteesta.
  • Ponin sivuilta tulee löytyä kasvattaja, isä ja emä linkitettynä.
  • Ponin perustietoja (nimi, syntymäpäivä, rotu, sukupuoli, sukutaulu, kasvattaja) ei saa muuttaa myynnin jälkeen. Ennen myyntiä asiasta voidaan keskustella.
  • Poni tulee rekisteröidä VRL:oon heti ostamisen jälkeen! Jos varsaa ei rekisteröidä, katsotaan kauppa peruuntuneeksi.

Tallin rekisteritiedot

  • Kasvatusliite: Mist
  • Kasvattaja: MIST6856

Kasvatit

Virallinen kasvattilista Mistletoen VRL-profiilissa.

Syntynyt Nimi ja Sukupuoli Vanhemmat Väri
07.12.2010 t. Sleepless Beauty Mist Pegasos Sha Dei x Noinan Averil rt(mush)
21.01.2011 t. Glaring Dream Mist Pegasos Sha Dei x Noinan Averil vkkokirj
01.02.2011 t. Anti Nostalgic Mist Hercules x Charis Adamantine vkkohkko

Koristekuvat © Marsupieni (Voikko), Stuteri Stjernen (Kirjava)

 
Ulkoasu © wars (Muokannut Marsupieni)