Charis Adamantine


Adamantine on virtuaalihevonen

Nimi Charis Adamantine Kutsumanimi Ada
Rotu Shetlanninponi Sukupuoli Tamma
Väri Ruunihallakko Säkäkorkeus 102cm
Syntymäaika 04.08.2010 Ikä VARL (Täytti 4 vuotta 12.02.2011)
Painotus - Koulutustaso HeC, 50cm, noviisi
Omistaja VRL-01026, MIST6856 Kasvattaja Toula Charis(evm)

Charis Adamantine eli kutsumanimeltään Ada on 102cm korkea shetlanninponitamma. Ada on väriltään kaunis ruunihallakko. Tuuhean otsatukan alta pilkistää älykkäät mantelinmuotoiset silmät, joiden ei kannata antaa hämätä. Vaikka tämä tamma näyttäisi kiltiltä ja hyväntuuliselta, saattaa vastassa olla silti jotain ihan muuta. Tuntemattomien ihmisten kanssa Ada ei tahdo tulla toimeen, eikä se tykkää turhanpäiväisestä lääppimisestä kenenkään taholta. Mikäli vieras ihminen menee sen karsinaan, vastassa on äkäinen tamma hampaineen. Tuttuja se sietää paremmin, mutta karsinaansa se ei mielellään laskisi ketään. Se onkin paras hoitaa käytävällä, jolloin se käyttäytyy siivosti. Harjaa se hieman aristaa pään alueella, mutta hitaasti edeten ei tule ongelmia.

Adan takana ei kannata seisoa, sillä se on herkkä potkimaan. Hännän selvitys pitääkin tehdä sivusta, mikäli mielii ehjänä säilyä. Kavioiden putsaus sujuu hyvin, se nostaa jalkansa helposti pienellä pyynnöllä. Varusteiden laitossa ilmenee ainut ongelma satulavyön kiristyksessä, jolloin Ada näyttää todella nyrpeää naamaa ja saattaa jopa puraista. Vähitellen kiristys toimiikin tämän kanssa parhaiten. Taluttaessa tamma seuraa taluttajaa hyvin, eikä yritä rynniä. Kuljetustraileriin sen saa vain tuttu hoitaja, johon se luottaa täysin. Epävarman vieraan käsissä tilanteesta tulee vain katastrofi. Tarhakaverina Ada sietää vain harvoja, mutta niiden kanssa se tuleekin hyvin toimeen.

Ratsuna tamma on laiskanpulskea, harvoin sitä huvittaisi lähteä työntekoon ja sen se todella näyttää. Massiiviset kiukunpurkaukset ja niskojen nakkelu on arkipäivää. Kun sen vihdoin saa kentälle ja satulavyön kireälle, ollaan jo puolivoitossa. Selkään se tarvitsee kokeneen ratsastajan joka näyttää missä kaappi seisoo. Kokemattoman ratsastajan se kyydittää hyvinkin äkkiä takaisin maankamaralle. Selvät, mutta pienet avut ovat avainsanoja Adan kanssa. Liian rajulla potkimisella ja repimisellä se vaan turtuu eikä liiku sitä vähääkään. Kun Adan saa liikkumaan kauniisti halutussa askellajissa, saa olla itsestään ylpeä, silloin tietää että tamma luottaa ratsastajaan.

Koulutustasoltaan tamma on HeC, ja se tekee kyllä luottoratsastajan kanssa kaiken minkä osaa. Esteet eivät ole koskaan saanut Adaa innostumaan, mutta hyppää se 50cm hyvällä tyylillä. Maastoratsuna Ada on loistava, mikäli tykkää köpötellä ja katsella maisemia. Vauhti ei päätä huimaa ja kyyti on turvallista kokemattomallekkin ratsastajalle. Kisoissa tamma keskittyy hyvin, mutta pieni jännitys silti saattaa heikentää tulosta.

Eläinlääkärin ja kengittäjän suosikkeja Ada ei varmastikkaan ole, sillä tamma näyttää aina taivaan merkit joutuessaan jomman kumman käsittelyyn. Kengittäjän tamma vielä sietää jotenkuten, mutta harvemmin käyvän eläinlääkärin se passittaisi mielellään varmasti ulos koko tallista.

© Jonnasusanna

Suku

Adan suku on kokonaan evm, eli sen vanhempia ei löydy virtuaalimaailmasta.

i. Charis Orion
m, 103cm, she
ii. Sirius Lux
m, 100cm, she
iii. Castor Roy
rtkm, 102cm, she
iie. Missirion
mkirj, 99cm, she
ie. Ottelia v. Thist
rt, 105cm, she
iei. Doraemon v. Sach
rn, 100cm, she
iee. Odessa Fiqur
vkko, 106cm, she
e. Charis Americium
rnhkko, 99cm, she
ei. Scandium
mhkko, 101cm, she
eii. Gadolinium
rnhkko, 103cm, she
eie. Silica Toy
rthkko, 95cm, she
ee. My America
rthkko, 98cm, she
eei. New World
rnhkko, 102cm, she
eee. My Amiable
m, 100cm, she

Jälkeläiset

Ada on jalostuskäytössä, ja siitä saa myös tilausvarsoja kysyttäessä. Ada on väriltään ruunihallakko, ja se on geneettisesti eriperintäinen hallakkouden suhteen. Mikäli ori ei ole hallakko, varsalla on 25% todennäköisyys periä hallakkous, ja mikäli ori on hallakko, varsan on vähintään 50% todennäköisyys periä hallakkous. Varsan pohjaväri ja muut erikoisvärit riippuvat orista.

Virallinen jälkeläislista VRL:n rekisterisivulla VH11-017-0391. Jos omistat varsan, jota ei ole rekisteröity, rekisteröi se pian!

SyntymäaikaVarsan nimi ja sukupuoli OriLisätietoja
00.00.00o/t Nimi NimiNimiNimiVäri, rekisterinumero jne

Tulokset

Klikkaa auki haluamasi tulokset.

Rekisterinumero ja rekisterisivu on VH11-017-0391.

EsteratsastusKouluratsastusKenttäratsastusValjakkoajo
Ominaisuuspisteet0 (vt. )0 (vt. )0 (vt. )0 (vt. )
Periytyvät*0000

* Periytyminen on laskettu sen perusteella, ettei toinen vanhempi periyttäisi ollenkaan pisteitä. Jos toinenkin vanhempi periyttää pisteitä, varsan pistesumma on suurempi.

Tekijänoikeudet

Kuvat © Kopiointisivu Alegre
Tekstit © Marsupieni