Chidori v. Thistlehill


Chidori on virtuaalihevonen

Nimi Chidori v. Thistlehill Kutsumanimi Dori
Rotu Shetlanninponi Sukupuoli Tamma
Väri Tummanrautiaankirjava Säkäkorkeus 102cm
Syntymäaika 01.01.2011 Ikä VARL (Täyttää 4 vuotta 12.07.11)
Painotus - Koulutustaso HeC, 50cm, noviisi
Omistaja VRL-01026, MIST6856 Kasvattaja Thistlehill (evm)

Chidori v. Thistlehill eli tuttujen kesken Dori on hellyyttävän kiltti tamma, joka ei harrasta kujeilua ihmisten selän takana. Luonteensa lisäksi Dori omaa kuvankauniin ulkonäön, jolla se sulattaa jokaisen sydämen. Käytökseltään Dori on erittäin kiltti, se ei näyki eikä potki. Pienet hellyydenosoitukset kuten turvalla tökkääminen ja hiljainen hörähtely harjauksen yhteydessä kuuluvat tamman tavaramerkkeihin. Myös pienet lapset ja kokemattomat hevosten ystävät voivat tätä tammaa hoitaa huoletta. Kavioiden putsauskin sujuu hienosti, varsinkin kun vähän kannustaa sitä nostamaan jalkansa ylös. Pesemisestä se ei järin pidä, muttei rupea riekkaloimaan vaikka joutuukin pesuboksiin puunattavaksi. Korvat nurinperin ja turpa mutrussa se kestää kohtalonsa.

Taluttaessa Dori on kuin koira, seuraa taluttajan perässä minne ikinä mennäänkään. Kesällä ensimmäisten vihreiden alkaessa tupata pintaan voi kuitenkin ahneus viedä voiton ja se saattaa rynnistää herkuttelemaan. Onneksi pienestä koostaan johtuen sitä on kuitenkin helppo hallita ja sen saa hyvin pois houkutusten kimpusta. Yleensä kun kerran näyttää että nyt mennään eteenpäin eikä syödä, se riittää muistutukseksi eikä se enää yritä poppaskonsteja. Kuljetuskoppiinkin mennään suht reippaasti, pieni epäröinti sille saattaa herätä kopin ovella ja jarrut voi mennä kiinni, mutta maiskuttamalla ja itse edellä menemällä se yleensä tulee hyvin perässä loppumatkankin. Mikäli kopissa on esimerkiksi porkkanoita jo valmiiksi, edesauttaa se asiaa.

Työnteossa Dori on ahkera ja tunnollinen kaveri, joka ei turhista nurise. Eri askellajit sillä nousee hyvin, eikä se ole missään määrin laiska, vaan pikemminkin hyvin eteenpäin pyrkivä. Selkäänsä se tarvitseekin kokeneemman kuskin, joka pysyy välillä hurjassakin kyydissä mukana. Tällä en tarkoita suinkaan pukkihyppyloikkia, vaan reipasta laukkaa ja tiukkoja kurveja. Jos on kyllästynyt mateleviin ja temppuileviin laiskanpulskeisiin shetlanninponeihin, kehotan hyppäämään tämän neidin selkään, niin muuttuu sekin käsitys, että kaikki shetut olisivat sellaisia.

Kovin isoa ratsastajaa Dorin selkään ei laiteta sen koosta johtuen, mutta onneksi ainakin tähän mennessä on löytynyt innokkaita pieniä ratsastajia, jotka on sen kyydissä hyvin pysynyt. Pelkästään koulupuolta ei Dorin kanssa harjoiteta, vaan myös valjakkopuolella tammaa nähdään. Kärryjen edessä se on yhtä kuuliainen, ellei jopa kuuliaisempi, kuin selästä käsin. Tiukat kurvit ja hurja vauhti on eduksi radalla, joten tamma on loistava! Myös 50cm esteet jäävät taakse kun Dori innostuu. Se rakastaa pieniä esteitä, mutta puomeista se ei järin jaksa kiinnostua.

Lyhyesti Dori on oikea herkkupala, joka suorittaa pyydetysti melkein mitä vaan. Pieni ahneus on vaan piste iin päälle tämän tamman kanssa.

© Jonnasusanna

Suku

Dorin suku on kokonaan evm, eli sen vanhempia ei löydy virtuaalimaailmasta.

i. Dorian Roy
rnvkirj, 103cm, she
ii. Gilderoy
rtkmkirj, 100cm, she
iii. Jungle Roy
rtkm, 102cm, she
iie. Miss Gilead
rtkirj, 99cm, she
ie. Maybell Dora
rnvkko, 105cm, she
iei. Doraemon v. Sach
rn, 100cm, she
iee. Maybell Dandelion
rnvkko, 106cm, she
e. Chipmunk v. Thistlehill
rt, 99cm, she
ei. Munchkin v. Thistlehill
mkm, 101cm, she
eii. Moomin Michael
mkirj, 103cm, she
eie. Kindle Riddle
mkm, 95cm, she
ee. Skipper
rt, 98cm, she
eei. Kent Karoon
m, 102cm, she
eee. Sassenach of Joy
rtkm, 100cm, she

Jälkeläiset

Dori on jalostuskäytössä, ja siitä saa myös tilausvarsoja kysyttäessä. Dori on väriltään rautiaankirjava, ja se on geneettisesti eriperintäinen kirjavuuden suhteen. Mikäli ori ei ole kirjava, varsalla on 25% todennäköisyys periä kirjavuus, ja mikäli ori on kirjava, varsan on vähintään 50% todennäköisyys periä kirjavuus. Varsan pohjaväri ja muut erikoisvärit riippuvat orista, mutta rautiaspohjaisen orin ja Dorin varsat ovat aina rautiaspohjaisia.

Virallinen jälkeläislista VRL:n rekisterisivulla VH11-017-0280. Jos omistat varsan, jota ei ole rekisteröity, rekisteröi se pian!

SyntymäaikaVarsan nimi ja sukupuoli OriLisätietoja
00.00.00o/t Nimi NimiNimiNimiVäri, rekisterinumero jne

Tulokset

Rekisterinumero ja rekisterisivu on VH11-017-0280.

EsteratsastusKouluratsastusKenttäratsastusValjakkoajo
Ominaisuuspisteet0 (vt. )0 (vt. )0 (vt. )0 (vt. )
Periytyvät*0000

* Periytyminen on laskettu sen perusteella, ettei toinen vanhempi periyttäisi ollenkaan pisteitä. Jos toinenkin vanhempi periyttää pisteitä, varsan pistesumma on suurempi.

Tekijänoikeudet

Kuvat © Emilia O.
Tekstit © Marsupieni